Professionalisering docenten
Kwaliteit van het onderwijs wordt vooral bepaald door de kwaliteit van de leraren. En om voldoende op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen in het bedrijfsleven, is het zaak om docenten de kans te geven om zich te blijven professionaliseren, zodat ze een goed beeld krijgen van de praktijk en hiervan een vertaling kunnen maken naar contextrijk lesmateriaal.
Dit gebeurt op verschillende manieren. In samenwerking met STEM Teacher Academy werkt een aantal netwerken in Docent Ontwikkel Teams, zijn docenten op stage gegaan en organiseert TiB een studiereis. Daarnaast zetten bedrijven zich samen met onderwijsinstellingen in om hun werknemers ook voor de klas te krijgen, in het project de Hybride Docent. En op regionaal niveau zijn de netwerken volop bezig met kennisuitwisseling tussen bedrijfsleven en onderwijs.
Professionalisering docenten Actueel
21st-century skills in Avonturenpark Hellendoorn
Eerste pedagogisch didactische diploma’s uitgereikt aan vakmensen in de technische installatiebranche
Het Techniek Onderwijs in Zuid-Limburg is volop in ontwikkeling. De scholen van het voortgezet onderwijs (LVO, DaCapo en SVOPL) en het mbo (Arcus en Leeuwenborgh) hebben de handen ineen geslagen om ook in de toekomst een breed, vernieuwend en kwalitatief goed techniekonderwijs aan te kunnen bieden in Zuid-Limburg. Techniekonderwijs dat bovendien aansluit bij de wensen.. Lees meer Leerlingen van het Cals-College in Utrecht volgen vanaf het derde leerjaar het vaktechnisch onderwijs in het opleidingscentrum van Bouwmensen Utrecht en De schildersvakschool. De algemeen vormend onderwijs-vakken volgen de leerlingen op het Cals College. Bouwmensen Utrecht heeft in Nieuwegein de beschikking over een moderne praktijkruimte waar alle onderdelen van de bouw goed tot hun recht.. Lees meer ROC Mondriaan heeft in samenwerking met vmbo-scholen een uniek keuzevak voor het nieuwe vmbo ontwikkeld. Het keuzevak, een cross over tussen de sectoren Zorg & Welzijn en Techniek, zorgt voor een naadloze aansluiting van het nieuwe vmbo met de nieuwe kwalificatiestructuur van het mbo. Het unieke keuzevak met de naam Comfortwoning is goedgekeurd door het ministerie.. Lees meer Vmbo-leerlingen van het de Thorbecke Scholengemeenschap volgen technieklessen op het mbo als onderdeel van het keuzetraject techniek. Door het keuzetraject Techniek gaan leerlingen aan de slag met echte materialen en gereedschappen. Ze leren uitdagende problemen op te lossen met de beschikbare middelen. In de eerste twee jaren van het vmbo volgen leerlingen iedere week vier.. Lees meer Het Eemsdeltacollege in Delfzijl en het Hogeland College in Uithuizen beginnen samen een bouwopleiding. De krimpende scholen willen zo aantrekkelijk blijven voor leerlingen. Op de vmbo-afdeling van het Eemsdeltacollege in Delfzijl lopen jongens weer met hout te sjouwen. Of ze hebben een potlood, zaag of lijmklem in de hand. Werd de bouwopleiding een aantal.. Lees meer Focus en Passie voor Techniek 2.0 (FPvT2.0) is een meerjarig programma (na het oorspronkelijke 3-jarige programma) in de Brainport Eindhoven met als doel meer jongeren te laten kiezen voor de technische beroepen in de regio. Om dit doel te bereiken, ontwikkelen we state-of-the-art techniekonderwijs voor het vmbo en een bedrijfsstage voor vmbo-docenten. Dit in samenwerking.. Lees meer
Kijk mee met TOZL in de wereld van de techniek
Bouwmensen Utrecht biedt faciliteiten aan vmbo
Comfortwoning: nieuw keuzevak voor vmbo’s
Vmbo-leerlingen volgen les op het Deltion College (mbo)
Twee scholen, één bouwopleiding
State-of-the-art-kennis door docentstages