Het bedrijf Ymere biedt 6.000 uur stage

Het opleiden van jongeren in techniek is van groot belang om een tekort aan vakmensen in de toekomst te voorkomen. Daarom tekende Ymere Service in juli 2013 het Masterplan Techniek Amsterdam. Als vriend van het Masterplan ondersteunt Ymere Service twee opleidingen in Amsterdam in het bijzonder, het Bredero Beroepscollege en Montessori College in Amsterdam-Oost. Ook biedt Ymere op jaarbasis zo’n 6000 tot 8000 uur stages aan bij diverse onderwijsinstellingen.

Stages van een week

Als leerling van een technische school zie je graag wat in de praktijk gebeurt. De stagiair gaat daarom een week op pad met een leermeester naar huurders. Het gehele jaar ontvangt Ymere steeds nieuwe leerlingen. Voorafgaand aan de stage schrijft de leerling een  sollicitatiebrief en gaat op sollicitatiegesprek bij Ymere. Na deze week volgt een evaluatie. Net echt dus.

Gastles en bedrijfsbezoek

Tot en met mei dit jaar geeft Ymere ook gastlessen op de VMBO-scholen, waarbij de leerling wordt getoond hoe je hoe met een klant omgaat en hoe een reparatieverzoek uitgevoerd wordt. Daarnaast brengen docenten en hun leerlingen ook een bezoek aan Ymere. Dan laten de leermeesters zien hoe het bedrijf eruit ziet en wat een servicemonteur allemaal in zijn bus meeneemt aan materialen.

Demonstraties op open dagen

Het Bredero Beroepscollege en Montessori College Oost krijgen ondersteuning van Ymere bij hun open dagen. Dan komen leerlingen van basisscholen met hun ouders naar de VMBO-school om een indruk te krijgen van hun onderwijs en de mogelijkheden. Zo versterkte Ymere Service in februari van dit jaar de open dagen van beide scholen. De leermeesters van Ymere demonstreerden bijvoorbeeld het solderen van een waterleiding en het plaatsen van een slot in een deur.

Omdat Ymere merkte dat er steeds minder jongeren solliciteerden voor de functie onderhoudsmedewerker heeft Ymere besloten zelf de koe bij de horens te vatten. Bekijk hieronder in de video hoe Ymere dat doet.

MEER INFORMATIE

Het bedrijf Ymere is een vriend van het Masterplan Techniek Amsterdam. Meer weten? Kijk op amsterdam.nl/masterplantechniekof neem contact op met projectleider Joost van Elten