Vmbo-leerlingen volgen les op het Deltion College (mbo)

Vmbo-leerlingen van het de Thorbecke Scholengemeenschap volgen technieklessen op het mbo als onderdeel van het keuzetraject techniek. Door het keuzetraject Techniek gaan leerlingen aan de slag met echte materialen en gereedschappen. Ze leren uitdagende problemen op te lossen met de beschikbare middelen. In de eerste twee jaren van het vmbo volgen leerlingen iedere week vier lesuren techniek en een uur toegepaste natuurkunde. Af en toe worden extra lessen georganiseerd bij het Deltion College om de ontwerpen met echte materialen en gereedschappen te maken.

 

Tijdens de technieklessen maken leerlingen werkstukken en modellen, zoals een zeilkarretje, een elektro-experimenteerdoos of een vissersbootje met knettermotor. Het ontwerp wordt vervolgens getest tijdens de toegepaste natuurkundelessen. Hierdoor zien leerlingen direct op welke manier de natuurkundige wetten van toepassing zijn op de ontwerpen.

Instromen op het hoogste niveau

In het derde en vierde leerjaar krijgen de leerlingen een dag in de week techniekles van een combinatie van vmbo- en mbo-docenten bij het Deltion College. Het keuzetraject wordt afgesloten met een praktijkexamen in Techniek, waarna leerlingen op het hoogste niveau kunnen instromen op het mbo.