Utrecht

Focus op vmbo-tl

Mavo- en vmbo-t leerlingen meer in aanraking brengen met techniek, zodat de instroom in technische opleidingen toeneemt. Dat is het speerpunt in deze regio. LOB, professionalisering, samenwerking in de keten en betrokkenheid van het bedrijfsleven krijgen aandacht. De volgende drie activiteiten staan centraal:

  • Good practices inventariseren en benutten.
  • Een oriëntatietraject voor vmbo-t/mavo-leerlingen, bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken en gastlessen van mbo-docenten en –studenten.
  • Leerervaringen in techniekopleidingen organiseren voor vmbo-t/mavo-leerlingen, bijvoorbeeld in de vorm van lessenseries of keuzevakken.

Utrecht Actueel

100 leerwerkplekken in de bouw dankzij Stimuleringsfonds

De bouwsector trekt weer aan, zeker ook in de provincie Utrecht, terwijl de instroom van leerlingen in de technische sector daalt en de sector tegelijkertijd in hoog tempo vergrijst. Om vraag en aanbod van vakbekwaam personeel gelijk te houden,.. Lees meer
Utrecht
Praktijkvoorbeelden

Bouwmensen Utrecht biedt faciliteiten aan vmbo

Leerlingen van het Cals-College in Utrecht volgen vanaf het derde leerjaar het vaktechnisch onderwijs in het opleidingscentrum van Bouwmensen Utrecht en De schildersvakschool. De algemeen vormend onderwijs-vakken volgen de leerlingen op het Cals College. Bouwmensen Utrecht heeft in Nieuwegein de beschikking over een moderne praktijkruimte waar alle onderdelen van de bouw goed tot hun recht.. Lees meer

Download & Links
Partners
Stel je vraag aan de projectleider
Ilonka Mekes - Programmamanager VMBO-MBO Tech Campus