Twente

Over Toptechniek in bedrijf twente

Samen met bedrijven, hbo- en wo-instellingen een bedrijfsgerichte, doorlopende programmalijn techniek ontwerpen, dwars door de vmbo- en mbo-opleidingen heen. Dat is de Twentse aanpak. De samenwerking leidt ertoe dat partijen in toenemende mate gebruikmaken van elkaars kennis en expertise. Zo is in samenwerking tussen vmbo-scholen, ROC van Twente en bedrijfsopleidingen het Bouwgilde gerealiseerd: één locatie waar vmbo- en mbo-leerlingen verschillende bouwopleidingen kunnen volgen. Op verschillende manieren worden leerlingen geïnformeerd over en geënthousiasmeerd voor techniek. Dat gebeurt in LOB, maar bijvoorbeeld ook in de Twente Techtour, een kennismakings- en wervingsprogramma dat al in het basisonderwijs begint. In het vmbo kunnen leerlingen in de zogenoemde ‘VMBO Carrousel’ verschillende bedrijven bezoeken.

Contact met de regio

Heeft u een vraag over deze regio? Wilt u meedoen in het netwerk? Neem contact op met de projectleider van Toptechniek in bedrijf Twente.

Nieuwsberichten uit Twente

TwentDrone event van 8 tot en met 12 mei

Van 8 t/m 12 mei strijden 10 internationale teams tegen elkaar. Tijdens het TwentDrone event bouwen ze een eigen drone met behulp van lasersnijders en 3d-printers en voldoen ze verschillende opdrachten.
Twente

Kick-off Centrum voor innovatief vakmanschap TechWise Twente

Het Centrum voor innovatief vakmanschap richt zich in Twente op HTSM (High Tech Systems and Materials). Deze sector is met een aandeel van bijna 10 procent de grootste aanbieder van arbeidsplaatsen. ‘TechWise Twente’ heeft als doel voldoende technisch personeel te.. Lees meer
Twente
Praktijkvoorbeelden

Nieuwe keuzedelen over drones bij ROC van Twente

Vanaf schooljaar 2017/2018 doen drones hun intrede in het beroepsonderwijs. ROC van Twente ontwikkelt twee nieuwe keuzevakken op het gebied van drones, in samenwerking met Space53, de eerste nationale testlocatie voor drones en andere unmanned systems in Twente. Een keuzedeel zal gaan over de techniek achter de drones; het andere richt zich meer over de.. Lees meer

Documenten