Holland Rijnland

Over Toptechniek voor rijnland

Voortbouwend op een al langer bestaande samenwerking (‘Ons Platform’) die is gericht op de versterking van vmbo en mbo, focust deze regio zich op de ontwikkeling van aansprekende doorlopende leerlijnen. Zo is geïnvesteerd in een doorlopende leerlijn Life Science & Health en techniek. Deze leerlijn bestaat uit twee onderdelen: in het vmbo-tl komen leerlingen minimaal 40 uur per leerjaar in aanraking met bètatechniek en in het eerste jaar van het mbo voeren leerlingen projecten uit rondom drinkwater in ontwikkelingslanden. Bedrijven zijn betrokken bij de opdrachten die leerlingen in deze projecten uitvoeren. Daarnaast wordt in alle vmbo-opleidingen het programma ‘Professional Meets Talent’ geïmplementeerd, waarbij ook ondernemersverenigingen zijn betrokken.

Contact met de regio

Heeft u een vraag over deze regio? Wilt u meedoen in het netwerk? Neem contact op met de projectleider van Toptechniek voor Rijnland.

Nieuwsberichten uit Holland Rijnland

Techniekmissie bij Centrum voor innovatief vakmanschap

Centrum voor innovatief vakmanschap Minister Bussemaker (OCW), minister Kamp (EZ), Paul de Krom (Techniekpact) en André Kuipers bezoeken tijdens een Techniekmissie de Leidse Instrumentmakers School (LiS). De Leidse instrumentmakers School (LiS) is een MBO vakschool voor precisietechnologie. De school.. Lees meer
Holland Rijnland
Praktijkvoorbeelden

Geen praktijkvoorbeelden gevonden.

Documenten