De Young Brainport Summer School

De Young Brainport Summer School is een initiatief van Brainport Development in samenwerking met Brainport-scholen en Provincie Noord-Brabant. De Summerschool vindt plaats van 27 augustus tot en met 3 september 2016 in Brainport regio Eindhoven. En richt zich op nationale en internationale toptalenten uit het voortgezet onderwijs van 16 - 18 jaar oud die een grote belangstelling voor natuurkunde en technologie hebben.

Gedurende een week worden de leerlingen in de wereld van natuurverschijnselen, nieuwe technologieën en meetinstrumenten gestort. Het programma bestaat uit:

  • Theorie op hoog niveau door gerenommeerde professoren en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, die veel verder gaat dan wat de leerlingen leren op school.
  • Onderzoeksprojecten en cases in kleine groepen die het begrip van de leerlingen over de fysieke wereld vergroot en hen leert de opgedane kennis om te zetten in nieuwe technologieën.
  • Bezoeken aan onderwijs- en kennisinstellingen, labs en bedrijven om verschillende toepassingen van de theorie in de praktijk te zien en ervaren.
  • Sociale activiteiten waardoor de gelijkgestemde leerlingen elkaar beter leren kennen.

De deelnemers worden actief begeleid en verblijven gezamenlijk in een accommodatie om een ´experience of a lifetime´ te creëren. Meer informatie vindt u op www.youngbrainportsummerschool.nl.

De Young Brainport Summer School is ontstaan uit samenwerking met het Perimeter Institute for Theoretical Physics uit Waterloo, Canada, en onder meer de TU/e en vooraanstaande bedrijven en organisaties zoals ASML dragen bij aan de invulling van het programma.

header-BP-Update.jpg