TwentDrone event van 8 tot en met 12 mei

Van 8 t/m 12 mei strijden 10 internationale teams tegen elkaar tijdens het TwentDrone Event. Tijdens het event bouwen ze een eigen drone met behulp van lasersnijders en 3D-printers en voldoen ze verschillende opdrachten.

Internationale drone wedstrijden: van bouwen tot vliegen Nieuwsgierig? Loop binnen in de Gieterij van ROC van Twente!

8 mei: Kick-off om 12.00 uur Storkzaal Gieterij

Na een welkomstwoord door John van der Vegt, voorzitter CvB ROC van Twente houdt Jos Toebes, directeur van het organiserend MBO College voor Metaal, Elektro & Installatietechniek een presentatie. Hierna stellen de teams zich voor en krijgen de deelnemende teams de benodigde informatie.

 10 mei: Happening in de hal van de Gieterij

  • Bedrijvendag TwentDrone Event
    Een aantal bedrijven presenteert zich deze dag in de context van het TwentDrone Event onder wie onder meer Powerspex, KITT Engineering, Robor Electronics,Trotec Laser, en Agriwatch.  Ook zij promoten de verschillende facetten van (drone)techniek en  tonen hun betrokkenheid bij de onderwijsontwikkelingen.
  • Vmbo’ers te gast
    Deze dag zijn vmbo-scholieren uit de hele regio welkom.  Om te vliegen met drones, om deel te nemen aan Girls Tech Event  en de Mini-Maker fair van het Makerfestival Twente te bezoeken.
  • Girls Tech Event Techniek is uitdagend en biedt veel kansen op de arbeidsmarkt. Deze middag speciaal voor meiden uit het 3e en 4e leerjaar vmbo.
  • Play & Learn Mini-Maker fair

12 mei: Challenge day

De week wordt afgesloten met een challenge waarbij de teams met hun zelfgebouwde drones vier mystery opdrachten moeten doen. Daarna volgt de huldiging van het winnende team en wordt de week feestelijk afgesloten.

Het TwentDrone Event is een initiatief van ROC van Twente/ MBO College voor Metaal, Elektro & Installatietechniek en wordt mede mogelijk gemaakt door Powerspex, Techwise Twente, Cormet en Gentl Rent.

Kijk voor meer informatie over het TwentDrone event op de website van ROC van Twente