Techniekleerlingen maken spellen voor Pedagogisch Sociaal Werk (PSW)

Derdejaars leerlingen Techniek van de doorlopende leerlijn VMBO-MBO (vakmanschapsroute) van Het Raayland College - Het Bouwens - Het Kwadrant hebben in samenwerking met Gilde Opleidingen Roermond spellen gemaakt voor PSW (Pedagogisch Sociaal Werk). De spellen zijn ontworpen voor bewoners en bezoekers van de PSW-instellingen in Midden-Limburg. De spellen zijn varianten op Vier op'n rij en een dartbord.

Echt aan de slag voor een klant
Tijdens de periode zomerlek hebben de leerlingen een specifiek programma gevolgd. Het programma bestond uit het behalen van het VCA-diploma, Veiligheid Checklist Aannemers, het aanleren van digitale vaardigheden en het ontwerpen, produceren en aan de klant aanbieden van een product. Dit jaar waren dat spellen voor bewoners en bezoekers van Pedagogisch Sociaal Werk instellingen (PSW) in Midden-Limburg: Vier op'n rij en een dartboard.

Presentatie voor volle zaal
Op de laatste dag hebben de teams een presentatie gegeven aan ouders, docenten, begeleiders en medeleerlingen. Daarbij was mooi om te zien dat leerlingen heel openhartig en op geheel eigen wijze positieve en negatieve ervaringen deelden. Extra knap als je bedenkt dat ze dat deden voor een volle zaal.

De uitdaging die de leerlingen hebben voor het volgend schooljaar isĀ  een eindproduct maken dat voldoet aan de technische specificaties, vaktechnisch goed is en is zoals bij aanvang van het proces bedacht. Maar dat is pas volgend schooljaar. Nu eerst vakantie!