Startbijeenkomst Toptechniek in bedrijf Amsterdam

Op 4 februari was de startbijeenkomst van Toptechniek in bedrijf in Amsterdam. Het Masterplan Techniek in regio Amsterdam is van start! Onderwijs, bedrijfsleven en overheid slaan de handen ineen om gezamenlijk meer jongeren voor de techniek te interesseren door een imago switch rondom de technische opleidingen te bewerkstelligen.

Scholen zonder muren, drie verschillende Portals, groot draagvlak onder alle betrokken partijen en binnenkort, voor de zomer, de officiƫle bezegeling van het Masterplan Techniek als het opleidingsconcept is vastgesteld in de ambtswoning van burgemeester Eberhard van der Laan. Regio Amsterdam haalt alles uit de kast om succesvol met het programma Toptechniek in bedrijf te beginnen.
Wat staat er nou precies te gebeuren in regio Amsterdam? Het uitgangspunt voor de hele regio-ontwikkeling zijn de drie Portals: (1) Techniek en onderhoud (2) Mobiliteit, transport en logistiek en (3) Bouwopleidingen en afwerkingen. Hieronder kunnen alle technische opleidingen worden geschaard. Deze Portals zijn scholen zonder muren die leerlingen maatwerk bieden. Leerlingen kunnen overal ervaring en kennis opdoen, bij de bedrijven, bij scholen, bij belangenorganisaties. Alles moet met elkaar in verbinding staan en elkaar versterken. In het verleden waren er voornamelijk allemaal kleine, losse initiatieven die niet samenwerkten. En dat is precies waarom het Masterplan Techniek dit keer handen en voeten zal krijgen binnen de regio, iedereen is betrokken en er is sturing vanuit een enkele groep. Overzichtelijk, duidelijk, baan/stage garanties en met duidelijke pluspunten t.o.v. het huidige techniekonderwijs in de regio Amsterdam, de betrokken zijn overtuigd: het imago zal verbeteren en jongeren raken opnieuw geĆÆnteresseerd in de techniek.