Samenwerking in Noordoost-Brabant: vier doorlopende leerlijnen

Op 30 juni heeft Toptechniek in bedrijf Noordoost-Brabant haar jaarbijeenkomst gehad in de Verkadefabriek in Den Bosch. Onderwijsvertegenwoordigers van vmbo en mbo wisselden kennis uit over vernieuwing in het vmbo en de herziening in het mbo. Daarnaast werden korte presentaties gegeven over de drie vakmanschapsroutes en de technologieroute.

In Noordoost-Brabant starten volgend schooljaar 9 vmbo’s en twee roc’s met deze vier doorlopende leerlijnen. De scholen hebben afgesproken intensief samen te werken: vmbo-leerlingen kunnen les volgen op andere scholen en gebruik maken van elkaars faciliteiten en apparatuur. Daarnaast zijn de doorlopende leerlijnen helemaal aangepast op de nieuwe technische profielen in het vmbo en sluiten ze beter aan op het mbo en het bedrijfsleven.

 

Een concreet resultaat is dat onnodige herhaling van lesstof is vervallen. Voor leerlingen betekent het dat ze die vrijgekomen tijd kunnen besteden aan verbreding en verdieping. Excellente studenten krijgen echter de optie om een halfjaar tot een jaar verkorting te krijgen.

Het Brabants Dagblad heeft online en in de krant aandacht besteed aan deze samenwerking. Uitgebreide informatie over Toptechniek in bedrijf Noordoost-Brabant is te vinden op hun blog en in het magazine dat volledig gewijd is aan de doorlopende leerlijnen.

header_toptechniek.png