Gelderland ondertekent Techniekpact

Onderwijs en bedrijfsleven in Gelderland lanceren op 4 maart 2016 het Techniekpact Smart & Sustainable. Met de ondertekening van het techniekpact zorgt het technisch bedrijfleven, de provincie en het onderwijs ervoor dat meer jongeren gestimuleerd worden om een techniekopleiding te kiezen en ervaring op te doen binnen de technische arbeidsmarkt in Oost-Nederland.

In Gelderland is 25 miljoen euro beschikbaar gesteld voor initiatieven om jongeren te interesseren voor de techniek, zo lezen wij in de Gelderlander. Waarvan 14 miljoen door de provincie is gefinancierd en het resterende bedrag van 11 miljoen door regionale (onderwijs)instellingen en bedrijven. Met dit geld gaat er aandacht naar onderwijsinnovaties en het verhogen van de instroom van techniekstudenten in Oost-Nederland.

Daarnaast lezen wij: “In 2020 moeten 4 op de 10 studenten kiezen voor een technische opleiding. Ook moet Gelderland meer op de kaart komen te staan als provincie waar innovatie projecten op het gebied van techniek plaatsvinden en moeten studenten voorbereid worden op een loopbaan waarin zij meer te maken krijgen met opdrachtgevers, klanten en collega's uit het buitenland.”

Meer informatie over de ondertekening van het Techniekpact in Gelderland vindt u op techniekpact.nl.