First Lego League Deltion College trekt ruim 800 jongeren

Het Deltion College stond vrijdag 28 november jl. in het teken van de regiofinale van de First Lego League. Tijdens dit evenement werden ruim 800 basis- en voortgezet onderwijs leerlingen uitgedaagd en gestimuleerd om de maatschappelijke rol van techniek te onderzoeken aan de hand van opdrachten met lego. Deltion organiseerde de finale voor de zevende keer samen met hogeschool Windesheim.

Het evenement werd dit jaar mede georganiseerd door een groep studenten van de mbo-opleidingen Facilitair Leidinggevende en Luchtvaartdienstverlening. De studenten waren o.a. verantwoordelijk voor het bedenken en regelen van de doe-activiteiten rondom de wedstrijdarena. Van het bouwen van een solarauto tot een skelterrace, er was van alles te doen.

Team NXTgen bestaande uit leerlingen van JenaXL heeft de eerste plek weten te bemachtigen. Het thema was World Class; jongeren bouwen de school van de toekomst. De deelnemende teams werden op vier onderdelen beoordeeld: een presentatie over het thema, een missie met legorobots in de wedstrijdarena, robottechnieken en teamwork. De eerste, tweede en derde prijswinnaars van de grotere regiofinales mogen 7 februari 2015 meedoen aan de Beneluxfinale Creative Campus Almere.