Centrum voor innovatief vakmanschap Agri & Food van start

Het Centrum voor innovatief vakmanschap voor de topsector Agri & Food is van start gegaan. Het Centrum is hét talentencentrum waar het bedrijfsleven in de Agri & Food en scholen samenwerken om MBO-studenten en werkenden door te laten groeien tot innovatieve vaklui, die open staan voor nieuwe ontwikkelingen, deze opsporen en binnen de topsector Agri & Food in de praktijk brengen.

Het Centrum voor innovatief vakmanschap voor de topsector Agri & Food (CIV Agri & Food) werkt in het technisch en het agrarisch middelbaar beroepsonderwijs. Het werkgebied van het CIV Agri & Food bestaat uit de primaire productie, levensmiddelenindustrie, toeleverende industrie en handel in deze sectoren. De komende 4 jaar zullen 1.000 MBO-studenten masterclasses en themadagen volgen die door experts uit het bedrijfsleven verzorgd worden. Het onderwijs wordt aantrekkelijker gemaakt met innovatieve praktijkopdrachten. In de Food sector stijgt het aantal jaarlijkse diploma’s van 70 naar 300.

Het CIV Agri & Food is landelijk opgezet en bestaat uit 8 Meeting Points, 4 regio’s voor de voedingsindustrie en 4 sectoren voor de landbouw. Met deze opzet onderscheidt het CIV Agri & Food zich van andere CIV’s die alleen regionaal werken. Landelijke afstemming, kwalitatief hoogwaardige uitvoering samen met het bedrijfsleven, en een efficiënte uitvoering van onderwijs en cursussen zijn de manieren waarop het CIV zich de komende jaren zal profileren.

Lees meer over het CIV Agri & Food.