1,7 miljoen voor bijscholing vmbo-docenten

Om te zorgen dat docenten enthousiast blijven voor bijscholing, trekt staatssecretaris Dekker voor komend jaar 1,7 miljoen euro extra uit. Afgelopen jaar werd al 1,5 miljoen geïnvesteerd in de opleiding van vmbo-leraren; 2500 docenten zijn toen bijgeschoold met 5300 bij- en nascholingen. De verwachting is dat in totaal zeker 10.000 bijscholingen gevolgd zullen gaan worden.

‘Door de inzet van deze professionals krijgen vmbo-leerlingen beter en uitdagender onderwijs. En daar is het om te doen’, zegt  de staatssecretaris.

Met moderne technologie en actuele voorbeelden maak je een leerling makkelijker enthousiast voor het vak

Docenten kunnen op www.bijscholingvmbo.nl kiezen uit meer dan 150 cursussen. Dit varieert van metselen en houtbewerken, tot patisserie en etaleren. Ook zijn er vakken zoals slimme technologie in de zorg en 3D printen. Een groot deel van de cursussen is al goedgekeurd voor het lerarenregister, waardoor de lessen ook officieel meetellen als bijscholing.

Bijscholing is belangrijk, zegt Dekker. ‘Dat helpt om het onderwijs interessant te houden voor leerlingen. Met moderne technologie en actuele voorbeelden maak je een leerling makkelijker enthousiast voor het vak.'